Якість кормів - основа для отримання безпечної та якісної продукції тваринництва та здоров'я тварин. Присутність у кормах токсинів призводить не лише до зниження якості та кількості продукції, що виробляється тваринами, а й може призвести до загибелі продуктивних тварин. Без знання поживності корму неможливо збалансувати раціон.


Надаємо послуги з оцінки якості та безпеки кормів для тварин та комбікормової сировини за такими показниками, необхідні для оцінки їх поживної цінності:

  • вміст сухої речовини;
  • сирий протеїн;
  • сира клітковина;
  • сирий жир;
  • кислотно-детергентна клітковина;
  • нейтрально-детергентна клітковина;
  • крохмаль;
  • лігнін;
  • без азотистих екстрактивних речовин;
  • кальцій;
  • фосфор.


Важливим фактором є безпека використання кормів у годівлі тварин, що оцінюється за допомогою наступних показників:

  • загальна токсичність
  • мікологічні дослідження (наявність мікроміцетів, дріжджів та ін.);
  • фальсифікація протеїнових кормів карбамідом;
  • якість силосу та сінажу за вмістом та співвідношенням титрованих кислот (молочної, оцтової та масляної).