Рентабельність господарства, яке займається молочним тваринництвом, більшою мірою залежить від умов утримання, спеціалізованого корму та догляду за тваринами. Тільки здорова тварина може зробити бізнес у цій сфері справді вигідним і процвітаючим. Окрім генетичної схильності та деяких природних чинників, які в окремо взятий момент змінити неможливо, людська складова відіграє суттєву роль у вирощуванні здорової особини. Від людського фактора залежить, як мінімум, 50% здоров'я тварини.

У молочному тваринництві першорядну роль відіграє догляд за вим'ям. Для отримання чистого і якісного молока не достатньо однієї обробки, яка проводиться перед доїнням. Так, дійсно, це необхідний захід, але дуже важливо проводити певні процедури і після процесу збору молока. Молочна залоза залишається незахищеною щонайменше 30 хвилин, а щонайбільше кілька годин після доїння. У зв'язку з відкритим увесь цей час дійковим каналом, патогенні мікроорганізми можуть потрапити всередину органу і стати причиною запалення, маститу.

Універсальний засіб після доїння Вімяспас з хлоргексидином ТМ "Технології здоров'я" спеціально розроблений українськими вченими і запущений в серію на одному з найбільших підприємств галузі. Цей препарат нічим не гірший за іноземні аналоги, назви яких вже стали звичними і давно відомими на фермерських господарствах. Головною відмінною особливістю засобу Вімяспас з хлоргексидином виступає його доступність. Тільки цього одного засобу цілком достатньо для обробки вимені корови або кози після доїння, жодних інших препаратів застосовувати не потрібно. Вим'яспас із хлоргексидином ідеально підходить для літньої пори. Препарат утворює захисний шар, який оберігає молочну залозу від інфікування. Крім того, Вімяспас з хлоргексидином має низку інших переваг:

  1. Не містить йод, а отже, не сушить шкіру;
  2. Хлоргексидин активізує обмінні процеси в тканинах і прискорює її відновлення;
  3. Алантоїн посилює регенерацію, має ранозагоювальну дію, перешкоджає виникненню тріщин;
  4. Має антибактеріальний ефект. Не тільки захищає тварину від виникнення інфекції, а й надає лікувальний ефект, за вже наявного захворювання;
  5. Захищає соски тварини, весь час, між процесами збору молока;
  6. Має запах трави, який подобається тваринам;
  7. Економічний у використанні.

Після кожного доїння соски занурюють у спеціальні стаканчики з препаратом, для видалення змивають теплою водою або використовують засіб до доїння.
Вибір на користь безпеки і здорової тварини повинен зробити кожен власник, а Вімяспас з хлоргексидином буде відмінним помічником у досягненні цього завдання.