11-13 травня 2016 р. в Одесі було проведено міжнародну конференцію "Ефективні ветеринарні технології - 2016", організовану національним дистриб'ютором ветеринарних препаратів - компанією Українські Ветеринарні Технології. Генеральними спонсорами конференції, партнерами конференції .

Варто зазначити, що в рамках конференції з доповідями виступали власники та керівники МТФ, зоотехніки та ветеринарні лікарі, профільні фахівці ветеринарної медицини України та Європи, представники компаній та ЗМІ. Перший день конференції включав у себе такі секції: зоотехнія та ветеринарія.
Як доповідачі перед учасниками заходу виступали провідні фахівці галузі як з України, так і з-за кордону. Зокрема, своїм досвідом ділився ветеринарний лікар IMV Technologies Guy Delhomme та фахівець із годівлі ВРХ ТМ "LNB" Ірміна Невлацил.
Крім того, в рамках заходу відбувся запис на майстер-клас операції зі зміщення сичуга.

На конференції було розглянуто такі теми:

ДЕНЬ 1
Секція "Зоотехнія"

  1. Здорові копита: практичний посібник з менеджменту в молочному тваринництві Петрик М.В., кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри хірургії БНАУ
  2. Інновації в техніці штучного запліднення - не зупиняємося на досягнутому Guy Delhomme, ветеринарний лікар IMV Technologies
  3. Особливості годівлі високопродуктивних корів за фазами фізіологічного циклу Подобєд Л. І., доктор с.г. наук, професор
  4. Оцінка якості сперми - як один із чинників успішного запліднення Guy Delhomme, ветеринарний лікар IMV Technologies
  5. Трансплантація ембріонів ВРХ - як метод отримання високоцінних нащадків Сушко О.Б., кандидат с.г. наук, УААН
  6. Правила селекції в підборі генетичного матеріалу Стрижак Т.А., кандидат с.г. наук, УААН

Секція "ВЕТЕРИНАРІЯ"

  1. Інфекційний ринотрахеїт та вірусна діарея, як фактор безпліддя корів Кучерявенко Р.А., заступник директора ТОВ НДП "Ветеринарні біотехнології"
  2. Препарати, що застосовуються у ветеринарній практиці, які не мають каренції за молоком і м'ясом Бердник В.П., професор, завідувач кафедри анатомії та фізіології тварин ПДАА, доктор ветеринарних наук
  3. Практичний досвід організації роботи на фермі з профілактики захворювання кінцівок Кармазін А.Г., головний ветеринарний лікар СТОВ "Скіф"
  4. Підготовка новотільних корів до відтворення Головаш С.П., старший лікар блоку відтворення ТОВ "Українська молочна компанія"
  5. Інноваційний підхід у тваринництві - гігієна вимені корів за допомогою очисних пробіотиків Яремчук О.І. , директор ТОВ "НВП ЕКО-країна"
  6. Зимова діарея ВРХ - етіологічний фактор, патогенез, лікування та профілактика Кучерявенко Р.А., заступник директора ТОВ НДП "Ветеринарні біотехнології"
  7. Організація відтворення корів - точки контролю Батуревич О.О., консультант з відтворення компанії СЕВА Україна
  8. Досвід використання препарату "Данофлокс" Володимир Гуменюк, представник корпорації "Артеріум"

ДЕНЬ 2

  1. Мотивація персоналу як необхідна умова успішної роботи Кравченко Н., бізнес-тренер, директор компанії "Бізнес-майстер"
  2. Введення програми ReprodAction для управління відтворенням корів на МВК Катеринославський Смолян С.П., головний лікар МВК Катеринославський
  3. Питання ефективного застосування якісних високопротеїнових добавок у годівлі корів Подобєд Л. І., доктор с.г. наук, професор
  4. Аспекти годівлі високопродуктивних корів при метаболічних захворюваннях Ірміна Невлацил, спеціаліст з годівлі ВРХ ТМ "LNB"
  5. Метрити корів у господарствах України Гуменний О.Г., завідувач кафедри епізоотології та паразитології ОДАУ
  6. Кетоз, його причини та наслідки у продуктивності молочних корів Чирак Ю.Б., незалежний консультант