Взяття середньої проби молока

Перед взяттям проби молоко ретельно перемішують. Пробу беруть металевою трубкою діаметром 9 мм, яку занурюють вертикально до дна судини. Верхній отвір трубки закривають пальцем, трубку виймають із судини і зливають молоко в чистий посуд, щільно закриваючи пробкою. Середня проба для аналізу становить 250–500 мл молока. Дводобові проби молока консервують 40% розчином формаліну з розрахунку 1-2 краплі на 100 мл молока.
Для визначення цукру, казеїну, альбуміну, глобуліну, а також густини використовують однодобову пробу незаконсервованого молока.

 

Біохімічне дослідження сечовини в молоці                                                                                                                                                                                  100,00
Дослідження якості молока 180,00
Дослідження молока на кМАФАнМ 300,00