Вигідний засіб Вім'яспас із повідон-йодом дає змогу забезпечити повноцінний догляд і захист за вим'ям після доїння

Обробка вимені корови або кози до і після доїння гарантує тварині захист від маститу і проникнення через сосковий канал всередину молочної залози хвороботворних бактерій. Без щоденного захисту тварини набагато більше схильні до захворювань, пов'язаних із вим'ям. Як результат: можуть бути знижені надої та погіршена якість молока. Це саме те, що завдає істотної шкоди молочному тваринництву і переносить його далеко за межу рентабельності.
Простіше, дешевше й ефективніше використовувати в повсякденному догляді за вим'ям тварин спеціальні засоби. Вони забезпечать максимальний рівень захисту, а отже, кількість надоїв і якість молока залишаться на тому ж рівні. Порівнювати отримані доходи з виправданими витратами на утримання та догляд за тваринами варто на кожному тваринницькому підприємстві.

Витрати на лікування та збитки від тимчасового виходу з ладу тварини, найімовірніше, будуть у кілька разів вищими, ніж витрати на придбання захисних засобів для вимені з метою їх регулярного використання.
Фахівцями Сумської біофабрики, яка функціонує вже 85 років і є найбільшим в Україні підприємством такого роду, було розроблено сучасний засіб після доїння. Вімяспас з повідон-йодом (Уберасептик СБ) є українським аналогом імпортних засобів, що давно мають попит на тваринницьких фермах країни, з аналогічними функціями, схемою дії, але суттєвою різницею в ціні. Під час розробки препарату Вім'яспас з повідон-йодом враховувався не тільки накопичений досвід, а й конкретні вимоги українських виробників молока.

Вімяспас з повідон-йодом розроблений спеціально для зимового періоду, підходить для щоденного застосування і є антисептиком. Володіє широким спектром антимікробної дії, активний щодо: Streptococcus spp., Staphylococcus spp., Bacillus subtillis, Escherichia spp., Klostridium spp., Pseudomonas spp., Salmonella spp., Aspergillus spp., Candida spp., Microsporum spp., Penicillum spp., Trichophyton spp. тощо.

Препарат діє делікатно, не сушить, перешкоджає розтріскуванню шкіри, чинить ранозагоювальну дію, нормалізує обмін речовин у тканинах і забезпечує швидке оздоровлення сосків. Червоно-коричневий колір препарату вказує на активність його компонентів і з його знебарвленням зменшується і його дієвість.

Одного засобу Вімяспас з повідон-йодом цілком достатньо для обробки вимені після доїння. Сосковий канал залишається незахищеним протягом 30-120 хвилин, що може спровокувати потрапляння в нього патогенів. Вімяспас із повідон-йодом формує на сосках тварини захисну плівку, яка перешкоджає потраплянню хвороботворних бактерій всередину молочної залози. Після закінчення процесу збору молока кожен сосок занурюють у спеціальний стаканчик із препаратом не менш ніж на 75%. Перед наступним доїнням засіб необхідно змити теплою водою або обробити вим'я препаратом до доїння.