У молочному скотарстві однією з найпоширеніших проблем є захворювання, пов'язані з вим'ям тварини. Молочна залоза схильна до впливу патогенних бактерій, що спричиняють мастит і набряк, зовнішніх чинників, що стають причиною виникнення тріщин та забоїв, а також генетичних чинників, які формують схильність тварин до деяких проблем вимені. З усіма з цих проблем можна боротися. Патогенні бактерії здебільшого активно розмножуються у винятково сприятливому для себе середовищі - брудній та вологій підстилці або в разі недотримання санітарно-гігієнічних норм під час ручного чи механічного доїння. Деяких чинників зовнішнього середовища можна уникнути або зменшити їхній вплив у разі правильного та регулярного догляду за вим'ям тварини - креми, гелі, бальзами до та після доїння, масаж молочної залози тощо. А з генетичними факторами схильності до деяких захворювань цілком може впоратися селекція та якісний відбір найбільш здорових тварин.

Профілактичні заходи, які з великою вірогідністю дадуть змогу уникнути всіляких проблем із молочною залозою тварини, мають проводитися на кожному індивідуальному або великому фермерському господарстві постійно. У разі виникнення проблем із вим'ям або будь-яких захворювань варто вже не замислюючись вживати активних дій. Адже невтручання в даному випадку може загрожувати не тільки дискомфортом для тварини, зниженням надоїв, погіршенням якості молока, а й вибракуванням тварини зі стада.

Засоби VetBalzam серії LACTIS ефективно і безпечно вирішують більшість проблем, пов'язаних з вим'ям ВРХ і МРС. Дія гелів LACTISsubclinical і LACTISclinical побудована на активному впливі на внутрішні захисні функції організму, які самостійно починають впливати на проблему, що виникла. Гелі серії LACTIS знімають набряк і запалення, знижують больові відчуття у тварини, прискорюють процес регенерації пошкоджених тканин, поповнюють баланс поживних речовин і підвищують пружність, м'якість та еластичність шкіри, запобігають виникненню сухості й тріщин, а також справляють загоювальний ефект.

До складу поживних засобів серії LACTIS входять виключно природні компоненти, які мають дуже м'який, але і, разом з тим, активний вплив на організм тварини. Препарати не мають побічних явищ і протипоказань. Ніяк не впливають на якісний склад молока, тому його можна використовувати під час застосування засобів у їжу людиною без обмежень. У важких випадках, у комплексі з антибактеріальними препаратами, засоби серії LACTIS забезпечують прискорений процес одужання.

Застосовують живильні гелі 1 раз на добу після вечірнього доїння. Наносять шаром у 1-2 мм на пошкоджені ділянки та втирають протягом кількох хвилин. На обробку однієї частки достатньо до 30 мл засобу. Зручне дозування 200 і 500 мл дасть змогу обрати оптимальний об'єм для кожного власника окремо.

Живильні гелі серії LACTIS - це сучасний інноваційний продукт, який забезпечить максимальний захист і догляд, швидке одужання та повну безпеку тварини і продуктів її життєдіяльності.